11.2.15

SAFER INTERNET DAY, FEBRUARY 1Oth, 2015

ΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
1ο Δ/Σ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ        
ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ: ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας ασφαλούς Διαδικτύου, το 1ο Δ/Σ Αμυνταίου, όντας από φέτος πρεσβευτής του www.saferinternet.gr πραγματοποίησε δράσεις με τις τάξεις Γ, Ε και Στ.
 Οι μαθητές της Ε και Στ παρακολούθησαν βίντεο και παρουσιάσεις prezi ,από το υλικό που διατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα και ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την χρήση του διαδικτύου και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στις έννοιες του κυβερνοεκφοβισμού και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Στο τέλος μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο.
Οι μικρότεροι μαθητές της Γ συμπλήρωσαν φυλλάδια εργασίας από το βιβλίο "Παίζω και μαθαίνω"(safer internet) σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, (σελ. 16,17,21) με σκοπό την εξοικείωση τους με έννοιες όπως ασφάλεια στο διαδίκτυο,προστασία των προσωπικών μου στοιχείων κτλ. Στο τέλος οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα κρυπτόλεξο με λεξιλόγιο σχετικό με τους υπολογιστές και παρακολούθησαν το βίντεο Η Κοκκινοσκουφίτσα στο Ιντερνετικό Δάσος".





No comments:

Post a Comment